Haaga-Helian, HAMKin, Laurean, Metropolian ja XAMKin liittouma tarjoaa maksuttoman koodarikoulutuksen!

Tutustu opintojaksoihin

Tutustu opintojaksoihin

Haluatko apua opintojen valintaan? Vastaa 7 kysymykseen. Saat heti suosituksen.

Avaa amkoodari -kysely

AMKoodari – ammattikorkeakoulut katsovat yhdessä vahvasti tulevaisuuteen

Osaaminen, uusiutuminen ja omissa käsissä olevat urasiirtymät ovat luonteva osa nykyisten ja tulevaisuuden ammattilaisten elämää. AMKoodari tarjoaa mahdollisuuden oppia koodausta, ja koulutus on ollut valtavan suosittu.

Työelämän jatkuva muutos ja teknologinen transformaatio ovat johtaneet alati muuttuviin osaamistarpeisiin. Itse kunkin on syytä päivittää osaamistaan ja onneksi siihen on Suomessa erinomaisia mahdollisuuksia. Ammattikorkeakoulut ovat perinteisesti olleet tämän jatkuvan oppimisen vahvoja osaajia. Työelämälähtöisyys ja huokoinen joustavuus ovat tehneet niistä eturivin toimijoita uusien osaamisten perille saattajina.

Vuonna 2019 Haaga-Helia, HAMK, Laurea, Metropolia ja XAMK muodostivat AMKoodari-nimisen koulutuskokonaisuuden, jonka tavoitteina oli toimia starttina koodaajan urasta haaveilevalle, lisäkoulutuksena jo koodaamista osaavalle, lisäoppina uranvaihtajalle tai yrityskoulutuksena. Kaikki opinnot on suunniteltu työn ohessa suoritettaviksi ja ne toteutetaan pääosin verkossa. Kaikki viisi ammattikorkeakoulua osallistuvat opintojen toteuttamiseen, mikä takaa varsin laajan maantieteellisen kattavuuden Etelä- ja Kaakkois-Suomessa. Tarjontaa on jo yli 300 opintopisteen verran eli valinnanvaraa on.

AMKoodari on hyvä esimerkki avoimesta korkeakoulujen yhteistyöstä, ja opetus- ja kulttuuriministeriö on myöntänyt hankkeelle rahoitusta. Ministeriö on muutenkin puhunut laajemmasta yhteistyöstä suomalaisten korkeakoulujen kesken ja viiden suuren toimijan yhteistyö on tässäkin mielessä varsin uraauurtavaa. Haaga-Helialla, Laurealla ja Metropolialla on jo oma strateginen liittoumansa (3AMK), ja tässä asiassa sitä vahvistetaan HAMK:n ja XAMK:n osaamisella.

Kevään 2020 palautteet koulutuksista ovat olleet varsin positiiviset. Tyypillinen opiskelija on 39-vuotias ammattikorkeakoulutaustainen nainen, jolla ei ole aikaisempaa koodauskokemusta. Hänen kiinnostuksensa päämotiivi on ammatillinen kehittyminen, ja tietoa opinnoista hän löysi sekä sosiaalisesta mediasta että oppilaitosten sivuilta. Opinnoissaan hän on kokenut saaneensa riittävästi tukea ja hän arvostaa aivan erityisesti opintojen maksuttomuutta, joustavuutta sekä mahdollisuutta tutustua koodausalaan. Hän on myös varsin tyytyväinen opintoihinsa; eri osa-alueiden tyytyväisyysprosentit vaihtelevat 74 ja 84 prosentin välillä.

Aina ei siis tarvitse opiskella uutta tutkintoa. Ammattikorkeakoulut katsovat vahvasti tulevaisuuteen ja haluavat olla osa suomalaisten henkilökohtaista kasvutarinaa. Osaaminen, uusiutuminen ja omissa käsissä olevat urasiirtymät ovat luonteva osa nykyisten ja tulevaisuuden ammattilaisten elämää. Kannattaa siis käydä aika ajoin ammattikorkeakoulujen sivuilla, koska sieltä saattaa löytyä juuri se sinun ponnahduslautasi!

Teemu Kokko
rehtori, Haaga-Helia

Blogiteksti on julkaistu alunperin eSignalsin verkkosivulla 3.9.2020.

Takaisin etusivulle

Koulutuksen rahoittaa:
Opetus- ja kulttuuriministeriö

Tietosuojaseloste