Haaga-Helian, HAMKin, Laurean, Metropolian ja XAMKin liittouma tarjoaa maksuttoman koodarikoulutuksen!

Tutustu opintojaksoihin

Tutustu opintojaksoihin

Haluatko apua opintojen valintaan? Vastaa 7 kysymykseen. Saat heti suosituksen.

Avaa amkoodari -kysely

”Hienointa on ollut huomata oppivansa vielä paljon uutta”

Sanna Isoranta

Sanna Isoranta on ollut mukana Hämeen ammattikorkeakoulun AMKoodari -opinnoissa elokuusta 2019 ja jatkaa mukana edelleen. Opintonsa Isoranta aloitti suorittamalla perusteita mm. ohjelmoinnista, web-tekniikoista ja datan analysoinnista. Opintopisteitä on kertynyt tähän mennessä 14.

Alun perin Isoranta haki tietojenkäsittelyn tradenomin monimuoto-opintoihin, joihin ei kuitenkaan tullut valituksi. Hän näki AMKoodarin ilmoituksen netissä ja hakeutui mukaan ajatellen, että koodariopinnoista voisi olla hyötyä jatko-opinnoissa. Tässä vaiheessa ohjelmointi oli kaiken kaikkiaan vielä vieras käsite. Kurssitarjonnasta löytyi kuitenkin ennestään tuttujakin aiheita, kuten tietokannat.

Koodaus on mielenkiintoista

Isorannan tausta on alun perin hyvin erilaisella alalla ja hän kokee, että varsinaiseen alanvaihtoon on vielä pitkä matka. Koodaus on osoittautunut hyvin mielenkiintoiseksi, vaikkakin vaikeaksi. Edessä on vielä paljon opiskeltavaa, ennen kuin voisi mieltää itsensä koodariksi.

Koodauksessa kiinnostaa eniten uuden oppiminen ja kokonaisuuksien ymmärtäminen. Isoranta kertoo kurssien aikana oppineensa laaja-alaisesti ohjelmoinnista ja ymmärtäneensä mitä kaikkea siihen sisältyy.

Työn ohessa opiskelu on rankkaa, mutta palkitsevaa

Isoranta kokee, että työn ohessa opiskelu on ollut rankkaa ja kiivastahtista. Tehtäviä on paljon ja opettajat ovat vaativia. Opinnot voi onneksi suorittaa verkossa ja myös tentit on saanut tehdä kotona, mikä helpottaa ajankäyttöä.

Hän kertoo, että haluaisi jatkaa koodariopintojaan samalla kaavalla eteenpäin ja jossain vaiheessa hyödyntää oppimaansa myös uudessa työpaikassa. Nykyisessä työssään Isoranta toimii tietojärjestelmäasiantuntijana, mutta työnkuva ei kuitenkaan sisällä varsinaista ohjelmointia tai palvelimille pääsyä. Tarvittaessa hän on myös apuna nettisivujen ja erilaisten tilastojen tekemisessä.

Tulevaisuuden haaveena olisi päästä yhdistämään omat koodaustaidot ja sairaalan tietojärjestelmien kehittäminen.

”Hienointa on ollut huomata oppivansa vielä paljon uutta ja huomata, että tämän ikäisenäkin on toivoa ammatinvaihtamisesta", Isoranta iloitsee.

Tartu heti harjoituksiin

AMKoodari -opintoja harkitsevalle Isoranta vinkkaa, että kannattaa tutustua huolellisesti kurssitarjontaan ja ilmoittautua rohkeasti mukaan, vaikka luvassa olisikin ryhmätöitä.

”Tartu heti harjoituksiin äläkä missaa mahdollisia (verkko)luentoja! Näillä eväillä pärjää, vaikka ei aiheesta olisi hajuakaan ennen kurssia.”

 

Teksti: Johanna Santala-Blom, Hämeen ammattikorkeakoulu.

 

Takaisin etusivulle

Koulutuksen rahoittaa:
Opetus- ja kulttuuriministeriö

Tietosuojaseloste