Haaga-Helian, HAMKin, Laurean, Metropolian ja XAMKin liittouma tarjoaa maksuttoman koodarikoulutuksen!

Tutustu opintojaksoihin

Tutustu opintojaksoihin

Haluatko apua opintojen valintaan? Vastaa 7 kysymykseen. Saat heti suosituksen.

Avaa amkoodari -kysely

”Koko juttu on aivan mahtava!” Xamkin AMKoodari-opinnot saavat kiitosta opiskelijoilta

Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu Xamk on yksi viidestä ammattikorkeakoulusta, jotka tarjoavat maksuttomia AMKoodari-opintoja vuosina 2019-2021. Xamkin tarjonnassa on syksyyn 2019 mennessä ollut lukiolaisia alaan tutustuttava kesäkoulu Mikkelissä, sekä Javascript- ja Python-ohjelmoinnin verkko-opintoja. Marraskuussa polkaistaan käyntiin peliohjelmointiin liittyvä Unreal Engine -kokonaisuus opintojaksolla Basics of Blueprint Visual Scripting (3 op).

"AMKoodari-opinnot sopivat henkilöille, jotka ovat kiinnostuneita ohjelmoinnista ja haluavat joko kehittää, täydentää tai ylläpitää osaamistaan. Xamkin AMKoodari-tarjonnassa on opintojaksoja aloittelijoille kuin myös jo jonkin verran alaa tunteville", kertoo koulutusjohtaja Paula Siitonen Xamkin informaatioteknologian koulutusyksiköstä.

AMKoodari-opinnot on tarkoitettu korkeakoulujen tutkinto-opintojen ulkopuolella oleville ohjelmointialasta kiinnostuneille henkilöille. Maksuttomien opintojen tavoitteena on suomalaisen työelämän kohtaanto-ongelman lievittäminen tuottamalla uusia ohjelmointialan osaajia.

Kouvolassa asuva Harri Honkonen on yksi Xamkin AMKoodari-opiskelijoista. Honkonen työskentelee täysipäiväisesti muulla alalla, mutta haaveilee työstä ohjelmoinnin parissa tulevaisuudessa. Honkonen kertoo AMKoodari-opintojen selkeiden tavoitteiden, toimintaohjeiden ja määräaikojen auttavan uuden oppimisessa.

"Koko juttu on aivan mahtava! AMKoodari-opinnot tarjoavat mahdollisuuden päästä tähän päivään kiinni ja laajentaa omaa osaamista. Mikäli ohjelmointiala kiinnostaa, AMKoodari-opinnoissa pääsee maksuttomasti testaamaan miltä ala vaikuttaa", kertoo syksyn verkko-opintoihin osallistuva Honkonen.

Myös viime kesän Johdatus ohjelmointiin -kesäkoulu sai positiivista palautetta.

"Intensiivisesti toteutetusta, työpajatyyppisestä toteutuksesta tykättiin, palaute oli erittäin hyvää! Opiskelijat kiittivät hyvää ja helppoa opetustapaa, hyvää aikataulutusta, odotusten täyttymistä sekä uuden oppimista", kertoo Siitonen.

Lukiolaisille suunnattu kesäkoulu järjestetään uudestaan ensi kesänä Xamkin Mikkelin kampuksella.

Ensi kevään AMKoodari-tarjontaa Xamkissa

Ensi keväänä peliohjelmoinnin Unreal Engine -kokonaisuus jatkuu kolmen opintojakson laajuudella:

  • Using Animation Editor Inside Unreal Engine (3 op)
  • Creating Network Game Using Unreal Engine (3 op)
  • Unreal Engine C++ Development (3 op)

Unreal Engline -kokonaisuuden voi suorittaa suomeksi tai englanniksi: verkkomateriaalit ovat englanninkielisiä, mutta suoritteet ja opastukset onnistuvat myös suomen kielellä. Kevään tarjonnassa on myös muita verkko-opintoja, esimerkiksi Basics of HTML & CSS, (3 op) sekä Kuvankäsittelyn perusteet (3 op).

Xamkin AMKoodari-opintotarjonta löytyy Xamkin AMKoodariverkkosivulta. 
Lue Harri Honkosen haastattelu Xamkin blogista Xamkilaisesta.

Takaisin etusivulle

Koulutuksen rahoittaa:
Opetus- ja kulttuuriministeriö

Tietosuojaseloste