Haaga-Helian, HAMKin, Laurean, Metropolian ja XAMKin liittouma tarjoaa maksuttoman koodarikoulutuksen!

Tutustu opintojaksoihin

Tutustu opintojaksoihin

Haluatko apua opintojen valintaan? Vastaa 7 kysymykseen. Saat heti suosituksen.

Avaa amkoodari -kysely

Koodariopinnoista on ollut hyötyä töissä

 

Arttu Hattari aloitti AMKoodari-opinnot syksyllä 2019. Nyt hänellä on kasassa 23 opintopistettä. Koulutusmoduuliksi hän valitsi verkkosivuihin ja –kauppaan keskittyvän kokonaisuuden. Sen lisäksi hän on ottanut kursseja myös muista moduuleista oman kiinnostuksensa mukaan.

Hattarin päivätyö on verkkosivuja ja –palveluita toteuttavan yrityksen myynnissä. Työhön kuuluu paljon asiakastapaamisia sekä yhteistyötä yrityksen kehitystiimin ja visuaalisten suunnittelijoiden kanssa. Käytännön koodaamisesta hän ei silti tiennyt juuri mitään ennen AMKoodari-opintoja. Koodaaminen näyttäytyi jopa pelottavan vaikeana kummallisine eri värisine riveineen koodarien näytöillä.

AMKoodari-koulutus on kuitenkin karistanut Hattarin pelot. Nyt hän tietää, mihin kaikkeen ohjelmointikielet kuten HTML, JavaScript, Python ja CSS taipuvat. Myös laajempi käsitys digitaalisesta maailmasta on kasvanut opintojen myötä.

Yrityksessä, jossa Hattari työskentelee, käytetään paljon WordPressiä ja sen lisäosia. Työ ja opinnot ovat täydentäneet toisiaan, sillä myös Hattarin valitsemilla AMKoodari-kursseilla on perehdytty näihin asioihin.

Hattarin mukaan on ollut tärkeää ymmärtää se, että verkkosivujen osat ja toiminnallisuudet saattavat vaatia hyvinkin erilaisia työmääriä. Yksinkertaisia ja hienoja verkkosivuja pystyy silti tekemään aika helposti.

"Minut on yllättänyt se, miten paljon pystyy tekemään jo tällä osaamisella", Hattari sanoo.

AMKoodari-kurssit on rakennettu siten, että tehtäviä on pitkin matkaa. Jos kurssitehtävät tekee säännöllisesti, työmäärä ei missään vaiheessa kasva liian suureksi. Tällainen työtapa on sopinut Hattarille hyvin. Muutama Hattarin ystävä opiskelee myös AMKoodarissa. Kaveriporukka kokoontuu usein viikonloppuisin tekemään tehtäviä ja sparraamaan toisiaan.

Hattarin mielestä on hienoa, että AMKoodari-kurssit ovat virtuaalisia. Näin elämään mahtuvat työ, harrastukset ja opiskelu.

"Moodle-alustaa on kursseilla hyödynnetty hyvin", hän kehuu.

Hattarin mukaan koodariopinnoista olisi hyötyä monelle. Hän rohkaisee hakemaan koulutukseen, vaikka olisi ennakkoluuloja koodausta kohtaan.

"Koodaus ei ole niin mystistä kuin kuvittelisi! Minulla on pelkästään positiivisia kokemuksia. Ala on myös täynnä mahdollisuuksia, jos yrittäjyys kiinnostaa".

 

Teksti: Marjo Linnasalmi

 

Lisätietoja AMKoodari-koulutuksesta

AMKoodari-verkkosivu

Haaga-Helian koodauskoulutusverkkosivu

 

 

Takaisin etusivulle

Koulutuksen rahoittaa:
Opetus- ja kulttuuriministeriö

Tietosuojaseloste